در این پست از سایت ذکر و دعا و فال و تعبیر خواب malakootiha.com بهترین نذر از نظر آیت الله بهجت,روش و طریقه نذر صحیح از مرحوم بهجت را قرار دادیم . مرحوم آیت الله بهجت آداب و شرایط بهترین نذر را به روش زیر بیان کردند . سایت ملکوتی ها …
,روش نذر كردن,روش نذر صلوات,روش پخت قیمه نذری,طریقه پخت قیمه نذری,طرز پخت قیمه نذری خوشمزه,روش پخت خورش قیمه نذری,بهترین روش پخت قیمه نذری,طرز پخت قيمه نذري,طرز پخت قیمه نذری برای 100 نفر,طرز تهيه قیمه نذری,طرز پخت قیمه نثار نذری,طریقه پخت خورش قیمه نذری,روش پخت حلیم نذری,طرز پخت حلیم نذری,نحوه پخت حلیم نذری,طرز تهیه حلیم نذری برای 100 نفر,طرز تهیه حلیم نذری برای 50 نفر,طرز تهیه حلیم نذری محرم,طرز تهیه حلیم نذری برای ۳۰ نفر,طرز پخت حلیم گندم نذری,روش پختن حلیم نذری,طرز تهیه حلیم نذری با مرغ,روش پخت برنج نذری,طرز پخت شیر برنج نذری,روش پختن برنج نذری,طریقه پخت برنج نذری,روش قیمه نذری,روش ساخت قیمه نذری,روش خواندن صیغه نذر,طرز خواندن صیغه نذر,روش نذر سوره مریم,روش نذر گرفتن,روش نذر
نذر کردن از دید آیت الله بهجت,آداب و شرایط نذر از بهجت,دستورالعمل نذر از آیت الله بهجت,نحوه و شیوه صحیح نذر دادن از بهجت,نطر و دیدگاه آیت الله بهجت درباره نذر
بهترین نذر از نظر آیت الله بهجت,روش و طریقه نذر صحیح از مرحوم بهجت
انسان میتواند با نذر کردن، انجام کاری که مطلوب شارع است و یا ترک کاری را که مورد نهی واقع شده بر خود واجب کند.
کسی که نذر میکند باید عاقل، بالغ و مسلمان باشد. بنابراین نذر از غیر بالغ یا دیوانه، یا کافر صحیح نیست.
کسی که نذر میکند باید به اختیار خود نذر کند، بنابراین اگر کسی مجبور شده باشد، یا عصبانی باشد بهطوریکه بیاختیار شده باشد، یا کسی در حال غفلت و بیتوجهی یا اشتباهی و بدون تصمیم نذر کند، نذر او صحیح نیست.
سفیه و کسی که مفلّس است، یعنی ورشکست شده، نذری که مربوط به مسائل مالی باشد از آنان صحیح نیست.
کسی که نذر میکند باید به قصد قربت و نزدیک شدن به خداوند متعال نذر کند، بنابراین اگر برای خدا نذر نکند، صحیح نیست، بنابراین کافی است موقع نذر کردن بنابر اظهر بگوید: «لِلّهِ عَلَیَّ»، یعنی: «برای خداوند، به عهده من باشد که فلان کار را انجام بدهم»، و اگر کسی که عربی نمیداند ترجمه آن را به هر زبانی بگوید کافی است.
اگر نذر کند کاری را انجام دهد، باید بنابر اقرب، آن کار واجب یا مستحب باشد، پس اگر نذر کند کار مباحی انجام دهد، صحیح نیست، و اگر نذر کند کاری را ترک کند، باید آن کار حرام یا مکروه باشد.
باید به آنچه که نذر کرده قدرت و توانایی داشته باشد، بنابراین اگر به چیزی عقلاً یا عادتاً قدرت نداشت و نذر کرد، صحیح نیست.
اگر در نذر خصوصیت معینی قرار دهد، مثلاً نذر کند، این پول را در فلان مسجد مصرف کنم، یا فلان روز را روزه بگیرم، یا این مال را خرج روضه حضرت سیدالشهدا نمایم، باید به همان صورتی که نذر کرده عمل کند و مخالفت با آن نمیتواند بکند.
نذر زن، بدون اجازه شوهر، بنابر احتیاط واجب وضعاً منعقد میشود.
اگر از روی اختیار به نذر خود عمل نکند، باید کفاره بدهد، و کفاره آن ـ بنابر اظهر ـ کفاره «قَسَم» و بنابر احتیاط مستحب، کفاره افطار عمدی روزه ماه رمضان است. و نیز اگر نذر روزه معین کرده باشد، کفاره آن بنابر احتیاط واجب، همان کفاره افطار عمدی است.
اگر نذر کند که در هر هفته، مثلاً روز جمعه را روزه بگیرد، چنانچه یکی از جمعهها عید فطر یا قربان باشد که روزه گرفتن در آن حرام است، یا عذری جهت روزه گرفتن دارد، مثلاً حیض برای او پیدا شد، باید آن روز را روزه نگیرد، بلکه قضای آن را بهجا آورد.
اگر نذر کند که مقدار معینی از مال را صدقه دهد، چنانچه پیش از دادن صدقه بمیرد، باید آن مقدار از مال او صدقه داده شود.
اگر نذر کند که به فقیر معینی صدقه دهد، نمیتواند آن را به فقیر دیگر بدهد، و اگر آن فقیر بمیرد باید به ورثه او بدهد.
اگر برای حرم یکی از امامان یا امامزادگان چیزی نذر کند، باید آن را در تعمیر و روشنایی و فرش حرم و مانند اینها مصرف کند.
اگر چیزی را برای یکی از امامان نذر کند، چنانچه مصرف معینی را قصد کرده، باید به همان مصرف برساند، و اگر مصرف معینی را قصد نکرده، باید به فقرا و زوّار بدهد و یا مسجد و مانند آن بسازد و ثواب آن را به آن امام هدیه کند؛ و همچنین است اگر چیزی را برای امامزاده نذر کند.
هر گاه گوسفند معینی را برای صدقه، یا یکی از امامان نذر کند، پشم و چاقی و آنچه از او متولّد میشود بعد از نذر، جزء نذر خواهد بود.
هرگاه نذر کند که اگر مریض او خوب شود و یا مسافرش به سلامت برسد، عملی را انجام دهد و بعداً معلوم شود که قبل از نذر مریض خوب شده و مسافر به سلامت برگشته، عمل به نذر واجب نیست.
عهد آن است که انسان با خداوند پیمان میبندد که کاری را انجام دهد یا ترک نماید و تمام شرایطی که برای صحیح بودن نذر بیان شد، در عهد نیز معتبر است.
صیغه عهد برای کسی که میخواهد انجام کار یا ترک کاری را بر خود واجب کند، چنین است: «عاهَدْتُ اللّه اَنْ اَفْعَلَ کذا اَوْ اَتْرُک کذا» یا «عَلَیَّ عَهْدُ اللّهِ اَنْ اَفْعَلَ کذا اَوْ اَتْرُک کذا»، به جای «اَفْعَلَ کذا» تا آخر، آن کار را به زبان بیاورد، و میتواند هنگام خواندن صیغه عهد، انجام کار یا ترک آن کار را مشروط به تحقق امر دیگری نماید و یا بهطور مطلق بگوید. و شرایط عهدکننده مثل شرایطی است که در نذر و قسم بیان شد.
هرگاه با خدا عهد کند که اگر به حاجت شرعی خود برسد کار خیری را انجام دهد باید بعد از آنکه حاجتش برآورده شد آن کار را انجام دهد، و نیز اگر بدون اینکه حاجتی داشته باشد عهد کند که عمل خیری را انجام دهد، آن عمل بر او واجب میشود.
اگر به عهد خود وفا نکند باید کفاره بدهد و کفاره آن بنابر احتیاط کفاره افطار عمدی روزه ماه رمضان است.
,نذر دادن,نذر دادن در خواب,نذر دادن به سید,نذر دادن برای امام حسین,نذر دادن در اسلام,نذري دادن,خواب نذر دادن,فواید نذر دادن,تغییر دادن نذر,خواب دیدن نذر دادن,نذري دادن در خواب,فضیلت نذری دادن برای امام حسین,متن نذری دادن برای امام حسین,تعبیر خواب نذری دادن برای امام حسین,عکس نذری دادن برای امام حسین,خواب دیدن نذری دادن برای امام حسین,نذری دادن در خواب,نذری دادن در خواب چیست,نذری دادن,نذری دادن مرده در خواب,نذری دادن به انگلیسی,نذری دادن سفارت انگلیس,نذری دادن برنج در خواب,نذری دادن چه ثوابی دارد,نذری دادن در خواب تعبیرش چیست,نذری دادن میلاد حاتمی,تعبير خواب نذر دادن,تعبير خواب نذري دادن مرده,خواب ديدن نذري دادن,تعبير خواب نذري دادن شيريني,تعبير خواب نذري دادن در خانه,تعبير خواب نذري دادن حليم,تعبير خواب نذري دادن در محرم,تعبير خواب نذري دادن مرغ,تغییر دادن نذری,تغییر دادن نذر مکارم,حکم تغییر دادن نذر,شرایط تغییر دادن نذر,تغییر دادن نوع نذری,خواب دیدن نذری دادن,خواب دیدن نذری دادن مرده,تعبیر خواب دیدن نذر دادن,تعبير خواب ديدن نذري دادن,تعبیر خواب دیدن نذری دادن,در خواب دیدن نذری دادن,خواب دیدن نذری دادن برای مرده