در این پست از سایت ذکر و دعا و فال و تعبیر خواب malakootiha.com خواص ذکر یا دافع البلیات برای برطرف شدن بلا و خطرات و حوادث را قرار دادیم . یا دافع البلیات به معنی ای دفع و برطرف کننده بلاها می باشد که برای دور کردن و در امان ماندن از جمیع بلایا و خطرات توصیه شده است این ذکر گفته شود . سایت ملکوتی ها …
,یا دافع البلیات,یا دافع البلیات یعنی چه,يا دافع البليات,معنی یا دافع البلیات,ذکر یا دافع البلیات,دعای یا دافع البلیات,کلیپ یا دافع البلیات,عکس یا دافع البلیات,معنی یا دافع البلیات چیست,پروفایل یا دافع البلیات,اللهم يا دافع البليات,خواص ذکر یا دافع البلیات,عکس نوشته یا دافع البلیات ,ذکر دفع بلا,ذکر دفع بلا ماه صفر,ذکر دفع بلا و بیماری,دعای دفع بلا و چشم زخم,دعای دفع بلا و بیماری,دعای دفع بلا صوتی,دعای دفع بلا و مریضی صوتی,دعای دفع بلا و گرفتاری,دعای دفع بلا از پدر و مادر,دعای دفع بلا در ماه صفر,دعای رفع بلا ماه صفر,دعای دفع بلا در ماه صفر صوتی,دعای رفع بلا در ماه صفر,دعای دفع بلا ماه صفر,دعای رفع بلا ماه صفر متن و صوت,دعای رفع بلا اول ماه صفر,دعای مجرب برای دفع بلا و بیماری,دعای دفع بلا و بیماری صوتی,کلیپ دعای دفع بلا و بیماری,دعای دفع بلا و چشم زخم صوتی,دعای دفع بلا و چشم زخم نی نی سایت,دعا برای دفع بلا و چشم زخم,دعا برای رفع بلا و چشم زخم,دعای رفع بلا و بیماری صوتی,دعای رفع بلا و بیماری از خانواده,دعا رفع بلا و بیماری,دعای دفع بلا و مریضی,دعا دفع بلا و مریضی,دعا برای دفع بلا و بیماری,دعا برای دفع بلا و بیماری نی نی سایت,دعای دفع بلا صوتی الهی عظم البلا,دعای دفع بلا صوتی علی فانی,دعای رفع بلا صوتی,دانلود دعای دفع بلا صوتی,متن دعای دفع بلا صوتی,دعای رفع بلا صوت,دعا دفع بلا و گرفتاری,دعایی برای دفع بلا و گرفتاری,دعای رفع بلا و گرفتاری صوتی,دعا رفع بلا و گرفتاری,دعا برای دفع بلا و گرفتاری,دانلود دعای رفع بلا و گرفتاری صوتی,دعا برای رفع بلا و گرفتاری,دعا جهت رفع بلا و گرفتاری,بهترین دعا برای دفع بلا و گرفتاری,دعا دفع بلا در ماه صفر,دعا برای دفع بلا در ماه صفر,دعا رفع بلا در ماه صفر,دعای رفع بلا در اول ماه صفر
ذکر یا دافع البلیات,معنی و ترجمه ذکر یا دافع البلیات,ذکر دفع بلا یا دافع البلیات,ذکر برطرف شدن بلا,ذکر دور کردن بلا,فضیلت و فواید ذکر یا دافع البلیات
خواص ذکر یا دافع البلیات برای برطرف شدن بلا و خطرات و حوادث
«یا دافع البلیات» (ای برطرف کننده بلاها)
مصدر «بَلَیَ» به معنی غمناک شدن ، پوسیده شدن، و امتحان شدن است ، که هر سه مورد میتواند برای شخص اتفاق بیفتد؛ غمناک شدن و امتحان شدن با اتفاقاتی که خدا پیش می آورد که روشن است و اما پوسیده شدن هم درباره انسان معنی دارد. چون هم جسم انسان می پوسد، و هم فشار روحی باعث تحلیل رفتن روح و اعصاب میشود.
وقوع همه بلاها از طرف خداوند است، همینطور برطرف کردن آنها، پس در واقع هر دو صفت «ضار» و «نافع» در این نام مستتر است . بلا از نظر ظاهر ضرر است و در باطن منفعت .
می فرماید: «هو اضحک و ابکی» «اماتَ و اَحیی» اینگونه افعال در عین اینکه به خداوند نسبت داده می شود، فعل اشخاص هم هست که توحید افعالی همین است .
دیده ای خواهم سبب سوراخ کن * تا سبب را پر کند از بیخ و بن
(قبلا در بین علمای مسیحی ـ که شاید هم اکنون نیز باشد ـ این گونه بود که هر کجا در عالم هستی به اتفاقی بر می خوردند که علت آن را نمیفهمیدند، می گفتند این کار خداست، و در جایی که اتفاقات ، علت مادی مشخصی داشت ، نمیدانستند چگونه به خداوند نسبت بدهند، و از این جهت طالب نبودند که علم ، پیشرفت نماید، زیرا جای خدا را تنگ می کرد ).به نظر ما و طبق «توحید افعالی»، همه اتفاقات کار خداست ، و هم قوانین طبیعت است، و این دو، با هم منافاتی ندارد. قرآن کشف قوانین طبیعت ، و اسرار هستی را تشویق می کند و با آن قدرت خداوند را نشان میدهد. فعل انسان و قوانین طبیعت و فعل خدا در طول هم هستند نه در عرض هم .
قرآن در سوره الأنفال می فرماید:
«فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَكِنَّ اللَّهَ رَمَى وَلِيُبْلِيَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْهُ بَلَاءً حَسَنًا إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ» [۱۷]
(شما آنان را نمىكشتيد، خدا بود كه آنها را مىكشت. و آنگاه كه تير مىانداختى، تو تير نمىانداختى، خدا بود كه تير مىانداخت، تا به مؤمنان نعمتى كرامند ارزانى دارد. هرآينه خدا شنوا و داناست).
وقتی وجود مجازی یعنی واسطه را از بین ببریم فقط خدا می ماند نتیجه اینکه ابتلاء از جانب خداوند است و برطرف کردن بلا هم از جانب اوست.
«دافع البلیات » (خداوند رفع گرفتاری های ما را دائماً می کند.»
با نگاهی به چرایی آشفتگی اوضاع عالم ، خب حالا که عالم این گونه شده است، از یک طرف بلا می آید و از یک طرف خدا دفع بلا می کند. همه این حرف ها در برابر این سؤال است که «دافع البلیات» یعنی چه ؟
خدایا! همه چیز که در دست خودت است! اصلا نگذار بلایی باشد تا دافع و رافع آن باشی .خدایا ! چرا مریضمان کردی که شفایمان دهی ؟ چرا گرسنه مان کردی که غذایمان دهی ؟ آیا نمی شد ما موجودی باشیم ک هیچ نیازی نداشته باشیم ؟
و نیز اکنون در ذهن این سؤال ایجاد میشود که خدایا ، آیا نمی شد این همه درگیری ایجاد نمی کردی و کفار را مقابل مؤمنین قرار نمیدادید.
خدایا آیا نمی شد که انسانها را امتحان نکنید و خودت یک دفعه ایمانشان را ترقی بدهی؟ تو خدا هستی چرا این گونه در عالم درگیری ایجاد کردید؟ خدایا ! ما را ترقی بده و جانمان را خلاص کن چیزی که از تو کم نمیشود .
دفع و رفع بلا
در جواب باید گفت این اوضاع اجتناب ناپذیر عالم است منتها در هر عالمی شدت و ضعف دارد . ولی خداوند گرفتاریهای ما را دائما جبران می کند. و تنها راه جبران بلایا از جانب خداوند است .
اما مسائلی دیگر را نیز باید در نظر داشت، زیرا که در بلایا حکمت های بسیاری نهفته است که شاید از نظر ما پنهان باشد . و رحمت خداوند به دنبال اقتضای علم ، قدرت و حکمت ایجاد می شود.
نسبت انسان با بلاها و گرفتاریها
شرح اسم «یا دافع البلیات» خاصیتی در انسان ها وجود دارد که جاذبهء بلا و گرفتاری دارد، لذا بلیات ، فتن و گرفتاری ها به سوی آن ها هجوم می آورد.
این تقسیم عادلانه را هرگز نباید فراموش کرد که آنچه از صنف هستی ، وجود ، خیر است از آنِ خداست ولی آنچه از صنف عدم، نیستی و شر است از آن ماست .
«خیرک الینا نازل و شرّنا الیک صاعد.» خدایا ، دائماً خیر تو بر ما نازل می شود ولی وقتی به ما می رسد ، ما شر پس می دهیم . البته شر ما در سایهء خیر خدا ظاهر می شود . بعد از آنکه خیر پیدا می شود، شر خودش را نشان می دهد و الا شر مطلق امر عدمی است و اصلاً وجودی ندارد.
ولی وقتی «خیرکَ الینا نازل» محقق شد، آن وقت تازه «شرّنا الیک صاعد» محقق می شود؛ یعنی شر می خواهد از خیر نیرو بگیرد . مثلا وقتی خدا نیرو می دهد ، تازه توان معصیت در ما ایجاد می شود. وجود، نیرو و قدرت از طرف خداوند نازل می شود و از آن طرف ، این اعمال و افکاری است که از ما سر می زند.”
ما بنا بر اقتضا و کنه ذاتمان که عدمی است . این صنف وجود (یعنی ممکن الوجود، که وجود هر ممکنی مسبوق به عدم است و وجود بواسطه غیر برای او ثابت می شود.)، بنا بر این، ماهیت ما ، از آنجا که عدم ذاتاً برای ماهیت ثابت است، جاذب بلا و گرفتاری هستیم و به اقتضای عملمان ، این جاذبه بیشتر هم می شود. یعنی اگر خدا انسان را به خاطر یک فکرش به انواع بلاها گرفتار کند، واقعاً سزاوار است.
در صحیفه سجادیه ، دعای ۳۷ ، امام سجاد(ع) می فرماید: (و لقد کان یستحق فی اول ما همّ بمعصیانک کل ما اعددتَ لجمیع خلقک من عقوبتک» ؛ حقاً انسان در نخست چیزی که قصد نافرمانی تو نمود مستحق همه کیفرهایت بوده است که برای همه آفریدگانت آماده ساختی.
منبع : zamzameyeerfan