در این پست از سایت ذکر و دعا و فال و طالع ملکوتی ها malakootiha.com دستورالعمل مجرب خوش خلقی و خوش رویی در احادیث و روایات قرآنی را قرار دادیم . خوش روی و خوش خلقی یکی از بهترین و زیباترین صفات انسان های خوب می باشد . انسانی که خوش خلق و خوش رو باشد همه او را دوست خواهند داشت همانطور که امامان و پیامبران اینگونه بودند …
دستورالعمل قرآنی برای خوش خلقی,دستورالعمل قوی برای خوش رویی,ذکر و دعای خوش خلقی,دعای قوی و تضمینی خوش رویی,بهترین دعای خوش اخلاقی و خوش خلقی,دعای مجرب برای خوش رفتاری
دستورالعمل مجرب خوش خلقی و خوش رویی در احادیث
عواملی که باعث خوش رویی و خوش خلقی انسان می شوند :
۱. تواضع و فروتنی در برخورد با مردم: (الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَی الاْرْضِ هَوْنًا – بندگان خاص خداوند رحمن آنها هستند که با آرامش و نرمی بر زمین راه میروند. فرقان، ۶۳). هیچگاه نباید خود را برتر از دیگران دانست.
در روایتی از امام صادقدر این باره میخوانیم که فرمود:
فروتنی ریشه هر خیر و سعادتی است، تواضع مقام والایی است… کسی که برای خدا فروتنی کند، خدا او را بر بسیاری از بندگانش برتری میبخشد… هیچ عبادتی نیست که مقبول درگاه خدا و موجب رضای او باشد مگر اینکه راه ورود آن فروتنی است.
(بحارالانوار، علامه مجلسی;، ج ۷۵، ص ۲۱، دار الاحیأ التراث العربی.)
۲. حلم و بردباری: (وَ إِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَـَهِلُونَ قَالُواْ سَلَـَمًا – و هنگامی که جاهلان آنها را مخاطب سازند به آنها سلام میگویند. فرقان، ۶۳). و با بیاعتنایی و بزرگواری میگذرند نه اینکه در صدد جواب و جبران کار زشت دیگران برآیند. ۳. پرهیز از گفتار و رفتار بیهوده و لغو: (وَ الَّذِینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ – و آنها که از لغو و بیهودگی رویگردانند. مؤمنون، ۳). نباید شوخیها و حرکات نابجا اشتباها جایگزین پندها و حکمتها شود. ۴. سخن گفتن با دیگران و پرهیز از صدای بلند و فریاد زدن: (وَاغْضُضْ مِن صَوْتِکَ – از صدای خود بکاه. لقمان، ۱۹). در بر خورد با دیگران نباید صدا را بلند کرد. متانت در گفتار از شروط اصلی خوشرویی است. ۵. تقیّد به شرع و رعایت آموزه های دینی سیرت انسان را زیبا و نیکو می گرداند و کسب و تقویت صفات نیکو و فضائل اخلاقی را به دنبال دارد. همواره باید در نظر داشت که بنابر روایات و قواعد مسلم اخلاق اسلامی، بهترین حالت در هر کار میان هروی است بنابراین در خوشرویی نیز باید اعتدال را از دست نداد
همانطور که در روایت از امام علی(ع) است که فرمود:
ترشرو بودن سبب کسب دشمنی مردم است اما گشادهرویی (زیاد و با همه کس) نیز همنشینان بد را به سوی فرد جلب میکند؛ بنابراین بین این دو حالت باش. زیرا بهترین در همه صفات و کارها، حد وسط است.
شرح نهج البلاغه، مکتبه آیه الله المرعشی النجفی، قم، چاپ اول، ۱۴۰۴ق، ج ۲۰، ص ۲۸۶).
منبع : دعا سایت